Botë

Papunësia në SHBA gjatë majit shënon rënie

Shkalla e papunësisë në Shtetet e Bashkuara ra në nivelin më të ulët në 16 vjet në muajin maj, duke arritur në 4,3 për qind dhe punëdhënësit shtuan 138 mijë vende pune.

Megjithëse aktiviteti i punësimit ishte nën atë që pritej muajin e kaluar, ekonomistët thonë se nuk ka gjasa të ndryshojë trajektoren e ekonomisë së Shteteve të Bashkuara, ose planet e bankës qëndrore për të rritur normat e interesit.