Botë

Mbi 705 mijë viktima dhe 18.7 mln të infektuar me COVID në botë

Mbi 705 mijë viktima dhe 18.7 mln të infektuar me COVID në botë

Prej më shumë se 7 muajsh i gjithë globi po përballet me pandeminë Covid-19 që shpërtheu në Kinë prej në fund të dhjetorit të 2019. Tashmë Covid-19 vijon të jetë ende një kërcënim për botën. Deri më tani në gjithë globin janë infektuar 18,731,900 persona. Ndërkohë 705,023 të tjerë kanë humbur jetën. Lajm i mirë është se betejën me COVID-19 e kanë fituar 11,944,244 qytetarë.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë ndër vendet më të prekura nga pandemia. Aktualisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë 4,918,770 të infektuar dhe janë shënuar 160,323 vikitma.