Botë

Së paku 100 të vdekur nga shpërthimi në Liban e mbi 4000 të plagosur

Foto: AP
Foto: AP
 

Qytetarët e Beirutit janë zgjuar me skena të shkatërrimit absolut të mërkurën, një ditë pas shpërthimit masiv në port që dërgoi valë shoku nëpër kryeqendrën e Libanit, duke shkaktuar vdekjen e së paku 100 personave e lënduar mijëra, shkruan AP.

Tymi ende po ngrihej nga porti. Rrugën kryesore nëpër qendër të qytetit janë mbushur me rrënoja dhe vetura të prishura, e po ashtu fasadë të ndërtesave që ka rënë nga shpërthimi. Në spitale nëpër qytet njerëzit kanë pritur gjithë natën për lajme për të dashurit e tij që ende janë të zhdukur apo që janë plagosur. Të tjerët kanë bërë kërkesa online për ndihmë.