Botë

SHBA parasheh 224 mijë të vdekur nga virusi deri në nëntor

SHBA parasheh 224 mijë të vdekur nga virusi deri në nëntor

Universiteti i Uashingtonit parashikon se numri i vdekjeve në SHBA nga COVID-19 do të arrijë në diçka më shumë se 224,000 deri më 1 nëntor, ose 16,000 më tepër nga një parashikim i mëparshëm, për shkak të shtimit të infeksioneve dhe shtrimeve në spitale në shumë shtete amerikane.

Instituti i këtij Universiteti për Vlerësimin e Shëndetit (IHME) parashikon gjithashtu se numri i vdekjeve mund të ulet me 40,000 nëse gati të gjithë amerikanët mbajnë maska në publik.