Botë

Shumë vende u rikthehen kufizimeve, pas 13 milionë të të infektuarve

Shumë vende u rikthehen kufizimeve, pas 13 milionë të të infektuarve

Qytete dhe shtete të tëra përreth botës kanë rikthyer masat e serta të kufizimit në luftë ndaj koronavirusit, teksa numri i të infektuarve globalisht ka kaluar shifrën prej 13 milionë të prekurve.

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku tash e një javë raportohen nga 60 mijë raste të reja me koronavirus në baza ditore, guvernatori i Kalifornisë ka urdhëruar mbylljen e të gjitha bareve dhe restoranteve, kinemave e muzeve, në kuadër të rikthimit dramatik në mbyllje.