Botë

Gjuetarët e majmunëve

Gjuetarët e majmunëve

Ishte tetori i vitit 2016 dhe Gopal Povar doli të shëtiste në fushat e sheqerit, kur shefi e thirri në telefon. Fshati i tij në Nirankal, 38 kilometra larg, ishte sulmuar, do t’i thuhej atij.

Sezoni i korrjeve porsa kishte nisur dhe shumica e burrave të fshatit – pjesëtarë të fisit nomad vanarmare – po punon për një pronar toke punë të rëndë. Ata kalonin netët e nxehta në tenda najloni dhe ktheheshin vetëm gjatë fundjavave në shtëpi. Por rreth pesëdhjetë fëmijë dhe disa pleq kishin mbetur në fshat dhe ndodheshin aty kur do të sulmohej fshati.