Botë

Shpëtimi i BE-së, në duart e Merkelit

Shpëtimi i BE-së, në duart e Merkelit

Kancelarja gjermane, Angela Merkel, duke e ditur se shteti i saj më 1 korrik merr presidencën e Bashkimit Evropian, paralajmëroi se Evropën po e pret një sfidë e madhe.

“Pandemia e përcjell me kolapsin ekonomik është sfida më e madhe në historinë e Evropës. Se si vepron Evropa krahasuar me vendet e tjera të botës, do të përcaktojë prosperitetin e qytetarëve evropianë dhe rolin e Evropës në botë”, tha Merkel.