Botë

“Vazhdimisht dëgjon se vdiq ky, vdiq ai”, situatë e rëndë me koronavirus në Novi Pazar dhe Tutin

“Vazhdimisht dëgjon se vdiq ky, vdiq ai”, situatë e rëndë me koronavirus në Novi Pazar dhe Tutin

Në ditët e fundit të qershorit në Serbi është rritur ndjeshëm numri i të infektuarve me COVID-19, ndërsa situata më serioze është në Novi Pazar dhe në Tutin, qytetet e vogla të banuara kryesisht me boshnjakë, në afërsi me kufirin me Kosovën.

“Situata në Tutin ka kohë që është alarmante”, ka thënë Xhaneta Agoviq, banore e Tutinit për BBC në gjuhën serbe. Në Tutin jetojnë rreth 10 mijë banorë.