Botë

OKB-ja kërkon nga Izraeli të ndalë planin “ilegal” të aneksimit të territorit palestinez

OKB-ja kërkon nga Izraeli të ndalë planin “ilegal” të aneksimit të territorit palestinez

Zyrtarja kryesore për të drejtat e njeriut në OKB, Michelle Bachelet, i bëri thirrje Izraelit të hënën që të ndalë planet “ilegale” për aneksimin e pjesëve të okupuara të territorit palestinez në Bregun Perëndimor, dhe paralajmëroi se kjo do të çojë në përleshje dhe humbje të jetëve, ka shkruar Reuters.

Plani i kryeministrit izraelit, Benjamin Netanyahu, që të zgjerojë sovranitetin e Izraelit përgjatë kolonive hebreje në territorin palestinez ka tërhequr kritika nga palestinezët, aleatët Arabë të SHBA-së dhe qeverive tjera të huaja. Kabineti i tij do të nisë aneksimin formal të mërkurën më 1 qershor, transmeton KOHA.