Botë

Qyteti i dy palë maskave

Qyteti i dy palë maskave
 

Para një viti, rinia me maska të zeza e Hong-Kongut u mblodh para parlamentit. Tjegullat dhe gurët u ndeshën me plumba gome dhe me gaz lotsjellës. Territori tani, kur është goditur nga protestat dhe pandemia, po përballet me një sfidë tjetër qenësore. A do të mbijetojë?

Gjatë dymbëdhjetë muajve të kaluar, pothuajse të gjithë në Hong-Kong kanë mbajtur një maskë për një arsye a për një tjetër. Për protestuesit paqësorë ishte një maskim i pëlqyer për të shpëtuar nga identifikimi. Madje po shuhej edhe si njëfarë deklarate. Për të tjerët, maska po përdoret për t’u mbrojtur nga pandemia që është përhapur anembanë botës.