Botë

Kërkohen reforma në polici gjersa SHBA-ja hyn në ditën e 11 të protestave

Kërkohen reforma në polici gjersa SHBA-ja hyn në ditën e 11 të protestave

Politikanë të shquar demokratë të premten në SHBA përkrahën kauzën e protestuesve të mllefosur për shkak të vrasjes së një afro-amerikani gjersa po burgosej në Minneapolis, duke i përvetësuar sloganet e tyre dhe duke lajmëruar reforma gjersa tensionet mbeten të larta nëpër qytetet e SHBA-së, raporton Reuters.

Majorja e shtetit të Washingtonit e cila kritikoi presidentin e SHBA-se Donald Trump për shkak përgjigjes së tij të vrazhdë ndaj tubimeve dhe marsheve në kryeqytet, vendosi sloganin “Jetët e zezakëve vlejnë” të ngjyrosur me shkronja të mëdha dhe të verdha në një rrugë që qon te Shtëpia e Bardhë.