Botë

Trumpi nxit zemërim teksa e përmend Floydin gjatë adresimit rreth papunësisë

Trumpi nxit zemërim teksa e përmend Floydin gjatë adresimit rreth papunësisë

Teksa u lavdërua për shenjat e reja, të befasishme për përmirësimin e shkallës së të papunëve gjatë muajit maj – pavarësisht parashikimeve më të zymta – presidenti amerikan, Donald Trump, gjeneroi kritika kur e përmendi emrin e afro-amerikanit të vdekur nga brutaliteti policor, George Floyd.

Ai shkaktoi reagime dhe zemërim kur tha se Floydi do të ishte i kënaqur se shifrat rreth papunësisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë përmirësuar krahasuar me muajt e mëparshëm. E këto komente, ai i bëri teksa SHBA-ja është mbërthyer të dhjetën ditë radhazi nga protestat e furishme kundër racizmit, nxitur pikërisht nga vdekja e Floydit gjatë arrestimit nga policia në Minneapolis.