Botë

Trumpi vazhdon të qortohet për kërcënimin se do të shtypë protestat me ushtri

Trumpi vazhdon të qortohet për kërcënimin se do të shtypë protestat me ushtri
Foto: Reuters

Një tjetër zyrtar i lartë ushtarak ka qortuar presidentin e SHBA-së Donald Trump, për kërcënimet se do të përdorë ushtrinë për të shtypur protestat e vazhdueshme në SHBA.

Gjenerali Martin Dempsey, ish-kryetari i Joint Chiefs of Staff, grup i përberë nga gjeneralë të lartë të cilët e këshillojnë Presidentin dhe Ministrinë e Mbrojtjes për çështje ushtarake, tha për Radion Kombëtare Publike se komentet e Trumpit ishin “shumë shqetësuese” dhe të “rrezikshme”, ka raportuar BBC-ja të premten.