Botë

Numri i rasteve të reja me koronavirus po ngrihet kudo, si asnjëherë tjetër

Numri i rasteve të reja me koronavirus po ngrihet kudo, si asnjëherë tjetër
Foto: Reuters

Pandemia e koronavirusit po dobësohet në disa prej shteteve të goditura më parë, por numri i rasteve të reja po ngrihet shumë më shpejt anembanë botës, me më shumë se 100 mijë raste të reja të raportuara në ditë.

Dyfish më shumë shtete kanë raportuar ngritje të rasteve të reja gjatë dy javëve të kaluara, pas raporteve fillestare për rënie, mësohet nga të dhënat e mbledhura nga gazeta amerikane “New York Times”. Më 30 maj ishte raportuar për më shumë raste të reja në çdo ditë deri në këtë datë: 134.064. Ngritja është shkaktuar nga vatrat e reja në Amerikën Latine, Afrikë, Azi dhe Lindje të Mesme.