Botë

KE propozon rritje të fondeve IPA për Ballkanin Perëndimor

KE propozon rritje të fondeve IPA për Ballkanin Perëndimor

Komisioni Evropian ka propozuar të martën një rritje të fondeve IPA në buxhetin afatgjatë të BE për të mbështetur integrimin evropian të rajonit dhe njoftoi investime shtesë për të zvogëluar hendekun midis vendeve anëtare të BE-së dhe vendeve kandidate.

14.5 miliardë euro është shuma që vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Turqia mund të mbështeten nëse propozimi i ri i Komisionit Evropian merr ‘dritën e gjelbër’. Kjo është një rritje prej 13 për qind në krahasim me periudhën e kaluar shtatëvjeçare.