Botë

“Shtëpia e Vëllezërve” – kampi i përqendrimit i Koresë Jugore të të ’80-ave

“Shtëpia e Vëllezërve” – kampi i përqendrimit i Koresë Jugore të të ’80-ave
Han dhe Chai kurrë nuk kanë hequr dorë nga kërkesa për hetime gjithëpërfshirëse rreth qendrës famëkeqe

Han Jong-sun e ka ende të kthjellët kujtimin e momentit kur ishte rrëmbyer bashkë me motrën.

Ishte një ditë e bukur vjeshte më 1984 dhe Han, asokohe tetë vjeç, po i gëzohej udhëtimit të shumëpritur në një qytet të vendit, bashkë me babanë rëndom të zënë me punë. Por babai i Hanit kishte ende disa punë për të kryer, andaj vendosi se gjëja më e shpejtë – dhe më e sigurt – për të bërë ishte që t’i linte fëmijët me një polic në një nënstacion, për disa minuta.