Botë

Obama dënon dhunën e policisë në protestat në SHBA

Obama dënon dhunën e policisë në protestat në SHBA
Foto: Reuters

Ish-presidenti Barack Obama ka dënuan dhunën e ushtruar në protestat mbarëkombëtare që shpërthyen në SHBA, pas vrasjes së një afro-amerikani nga një oficer policie.

Nga ana tjetër, i lavdëroi ata protestues që nuk janë shfaqur të dhunshëm dhe që kërkojnë reforma. Sipas tij, pjesa më e madhe e protestuesve nuk kanë qenë të dhunshëm. “Pakica i vë njerëzit në rrezik dhe dëmton vetë komunitetin që duhet të ndihmojnë protestat”, u shpreh Obama.