Botë

Konsiderohet rinisja e testimeve nukleare në SHBA

 

Zyrtarët në SHBA kanë debatuar nëse duhen rinisur testet nukleare pas 28 viteve, si mënyrë për t’i bërë presion Rusisë dhe Kinës për një marrëveshje trelaterale të kontrollit të armëve.

Ata thanë se diskutimi u bë në një “takim të deputetëve” të zyrtarëve të lartë të sigurisë kombëtare në Shtëpinë e Bardhë më 15 maj, por propozimi ishte lënë anash për momentin, shkruan The Guardian.