Botë

Beteja me koronavirusin në Gjermani: 350.000 teste në javë dhe trajtim me kohë i të infektuarve

Beteja me koronavirusin në Gjermani: 350.000 teste në javë dhe trajtim me kohë i të infektuarve

Quhen korona taksi: Mjekë me rrobe mbrojtëse, që lëvizin nëpër rrugët e boshatisura të Heidelbergut, për t’i kontrolluar pacientët e izoluar në shtëpi, pesë apo gjashtë ditë pas shfaqjes së simptomeve të para tek ta.

Ata bëjnë analiza gjaku, në kërkim të treguesve se një pacient mund të jetë buzë një përkeqësimi të rëndë të shëndetit të tij. Ata mund të sugjerojnë hospitalizimin, madje edhe tek një pacient që ka simptome të buta: gjasat për ta mbijetuar atë përkeqësim dramatik rriten jashtë mase në rast se personi është i shtrirë në spital kur ndodh ajo, shkruan “New York Times”, transmeton KOHA.