Botë

SHBA-ja nis testimin në njerëz të vaksinës kundër COVID-19

SHBA-ja nis testimin në njerëz të vaksinës kundër COVID-19
 

Testimet e para në njerëz për të vlerësuar një vaksinë kandidate kundër koronavirusit të ri ka nisur në Seattle, kanë thënë zyrtarë shëndetësorë amerikanë të hënën, duke rritur shpresat në luftën globale kundër sëmundjes.

Por, që ajo të jetë në dispozicion të gjerë, do të duhen edhe 1 vit apo 18 muaj, pasi t’i ketë kaluar fazat testuese për të provuar se funksionon dhe është e sigurt, raporton AFP.