Botë

Evropa prezanton Ligjin për klimën, aktivistja Thunberg e quan dështim

Foto: Reuters
 

Komisioni Evropian ka prezantuar Ligjin për klimën, që synon ta bëjë Evropën vend me zero emetime të dyoksidit të karbonit.

Mirëpo, aktivistja suedeze për klimën, Greta Thunberg, dhe shumë organizata joqeveritare kanë bërë thirrje për zbatimin e masave më të serta për ndaljen e krizës klimatike, ndërsa ligjin e kanë cilësuar si dorëzim të bllokut evropian para betejës klimatike, raporton KTV.