Botë

Gjukanoviqi akuzon Serbinë dhe Rusinë për minim të pavarësisë së vendit të tij

Gjukanoviqi akuzon Serbinë dhe Rusinë për minim të pavarësisë së vendit të tij
Foto: Reuters

Presidenti i Malit të Zi ka akuzuar Serbinë dhe Rusinë për shfrytëzim të Kishës ortodokse serbe për të minuar qeverinë pro-Perëndimore të vendit të tij derisa e njëjta kërkon anëtarësimin në BE.

Millo Gjukanoviq tha se një sërë tubimesh kundër një ligji të feve të cilat kanë qenë të udhëhequra nga klerikë ortodoksë serbë në vendin ballkanik kishin për qëllim “të vënin në pikëpyetje pavarësinë e Malit të Zi”.