Në të gjithë globin 51 shtete kanë regjistruar raste të koronavirusit

Në të gjithë globin 51 shtete kanë regjistruar raste të koronavirusit

27 February 2020 13:43

Virusi vdekjeprurës po përhapet gradualisht në të gjithë Europën, ndërsa në të gjithë globin tashmë janë 51 shtete të cilët kanë regjistruar raste. Pasi u raportuan rastet e parë në disa vende të Ballkanit, duke përfshirë këtu edhe Rumaninë, tanimë janë identifikuar edhe rastet e para me koronavirus në veri të kontinentit.

Mediat raportojnë se edhe në Danimarkë e Norvegji janë identifikuar rastet e para të prekura nga virusi vdekjeprurës.

Mësohet se personat e mbërritur në Danimarkë e Norvegji, të cilët janë mbartës të virusit janë kthyer nga Italia e veriut.

Në Rumani rezulton të jetë infektuar një 20-vjeçar, i cili punonte në një restorant në pronësi të një italiani.

Kujtojmë se dje u raportuan rastet e para me koronavirus në Greqi dhe Maqedoninë e Veriut. Ndërsa dy ditë më parë Kroacia bëri të ditura rastet e para.

Numri i viktimave në Itali nga koronavirsi ka shkuar në 12, ndërsa numri i të infektuarve arriti në 400.

Më poshtë tabelën e përditësuar dje, që e sjell Shekulli sot, me të gjitha shifrat, përfshi edhe viktimat dhe të rikuperuarit nga sëmundja infektive, e cila rrezikon të kthehet në epidemi.

Shteti Të prekur Vdekje Të shëruar

Kina 78,514 2,747 32,595

Koreja e Jugut 1,595 13 24

Anija Diamond

(Japoni) 705 4 10

Itali 470 12 3

Japoni 189 3 32

Iran 141 22 25

Singapor 93 62

Hong Kong 89 2 18

SHBA 60 6

Kuvajt 43

Tailandë 40 22

Bahrein 33

Taivan 32 1 5

Gjermani 27 15

Australi 23 15

Malajzi 22 20

Francë 18 2 11

Vietnam 16 16

Spanjë 13 2

Britani e Madhe 13 8

Emiratet e Bashkuara 13 3

Canada 12 3

Makao 10 6

Irak 6

Oman 4

Filipine 3 1 2

Kroaci 3

Indi 3 3

Austri 2

Finland 2 1

Israel 2

Liban 2

Pakistan 2

Rusi 2 2

Suedi 2

Afganistan 1

Algjeri 1

Belgjikë 1 1

Brazil 1

Kamboxhia 1 1

Danimarkë 1

Egjipt 1 1

Estoni 1

Gjeorgji 1

Greqi 1

Maqedoni e Veriut 1

Nepal 1 1

Norvegji 1

Rumani 1

Sri Lanka 1 1

Zvicër 1

Komentet

Shto koment

Të ngjashme