Botë

Gjykata britanike pritet të vendosë nëse do ta ekstradojë Assangen në SHBA

Foto: Reuters
 

Një gjykatë britanike ka nisur seancat dëgjimore për të vendosur nëse shefi i “WikiLeaks”-it, Jualian Assange, duhet të ekstradohet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, gati dhjetë vjet pasi që i publikoi dokumente sekrete që nxitën reagimin e administratës amerikane.

48-vjeçari kërkohet nga SHBA-ja për tetë akuza kriminale, përfshirë hakimet ilegale në kompjuterët e Qeverisë dhe thyerjen e rregullave të spiunimit. Dhjetë muaj pasi që u nxor zvarrë nga Ambasada e Ekuadorit në Londër, në të cilën qëndroi për shtatë vjet, Gjykata do të dëgjojë argumente nëse duhet apo nuk duhet të ekstradohet në SHBA, raporton KTV.