Botë

KE kërkon falje për deklaratën e Borrellit për Greta Thunbergun

Foto: Reuters
 

Komisioni Evropian sot është dashur të kërkojë falje edhe një herë për komentet e shefit të diplomacisë evropiane Josep Borrell, i cili vuri në dyshim angazhimin e të rinjve për të luftuar ndryshimin e klimës, duke e quajtur atë “Sindroma Greta”.

Borrell të mërkurën e kaluar në Bruksel, ka thënë se ai dyshonte në angazhimin e vërtetë të të rinjve në luftën kundër ndryshimit të klimës dhe pyeti nëse ata ishin me të vërtetë të gatshëm për të ndryshuar stilin e tyre të jetës për të ndihmuar minatorët dhe grupet e tjera më të rrezikuara të punëtorëve më të prekur nga shfaqja e dyoksid karbonit.