Botë

Macron në Poloni: Mbi ne dhe Gjermaninë bie barra për të ardhmen e Europës

 

Presidenti francez Emanuel Macron bëri thirrje për lidhje më të ngushta me Poloninë në një Bashkim Europian pa Britaninë e Madhe tashmë, por dhe duke pasur parasysh sigurinë europiane dhe marrëdhëniet me Rusinë.

Pas bisedimeve në Varshavë me presidentin polak Duda, Macron gjithashtu kërkoi një përmirësim të lidhjeve tre palëshe me Gjermaninë duke kërkuar një samit para verës.