Botë

Roth: Pas Brexit-it, Berlini merr rolin e Britanisë për vendet e vogla të BE-së

Roth: Pas Brexit-it, Berlini merr rolin e Britanisë për vendet e vogla të BE-së
 

Berlinit do t’i duhet të vesh mantelin e Britanisë si mbrojtës i interesave të demokracive më të vogla, veriore liberale të Evropës pas Brexit-it, ka thënë ministri gjerman për Evropën, duke parashikuar se largimi i Britanisë do të riekuilibronte Bashkimin Evropian.

Në një intervistë për Reutersin, ministri Michael Roth tha se Gjermania do të bartë përgjegjësi më të madhe për vendet e pasura në veri dhe në perëndim të saj, të cilat tradicionalisht janë rreshtuar prapa Britanisë në mbështetje të një BE-je ekonomikisht liberale.