Botë

Zvicra fillon aplikimin e taksës së udhëtimit

Zvicra fillon aplikimin e taksës së udhëtimit
 

Një komision parlamentar zviceran, i ngarkuar me detyrën për të parë vendosjen e taksës mjedisore për fluturimet që nisen nga Zvicra, kohët e fundit votoi në favor të një takse të tillë.

Një shumicë prej 17 anëtarëve votuan në favor të masës. Taksa sillet nga 30 CHF në 120 CHF, për pasagjer në varësi të distancës së fluturimit dhe klasës, shkruajnë mediat zvicerane.