Botë

Banorët i gëzohen shiut në Australi, por zyrtarët paralajmërojnë vërshime

Foto: Reuters
 

Shirat e rrëmbyeshëm dhe stuhitë kanë goditur pjesë të bregut lindor australian, duke shuar disa nga zjarret por kanë sjellë më vete një kërcënim të ri për vërshime në disa zona.

Në shtetet si Victoria, New South Wales (NSW) dhe Queensland, të cilat kanë qenë prej zonave më të goditura nga zjarret, shiu ka qenë i rrëmbyeshëm, raporton BBC.