Botë

Zjarret në Australinë juglindore dalin jashtë kontrollit

 

Zjarret kanë dalë rrezikshëm jashtë kontrollit në bregun lindor të Australisë të shtunën, të nxitura edhe nga temperaturat e larta dhe nga erërat e fuqishme që kanë detyruar zjarrfikësit të luftojnë për të shpëtuar jetë dhe prona.

Deri të premten mbrëma, shteti Victoria kishte 14 zjarre në nivele të emergjencave apo të paralajmërimit për evakuim, New South Walesi kishte 11 zjarre në nivel emergjent, kurse mbi 150 zjarre tjera ishin regjistruar në shtetet tjera. Ka edhe zjarre të reja që janë ndezur, e edhe të tjera që kanë dalë jashtë kontrollit.