Botë

K. Veriore teston lansimin e satelitit, për ta forcuar programin bërthamor

Koreja e Veriut po vazhdon ta sfidojë faktorin ndërkombëtar, sa i përket pasurimit bërthamor dhe raketor. Shteti komunist ka kryer një tjetër test të lëshimit të satelitit, për ta forcuar programin strategjik bërthamor.

Ky ishte testi i dytë për këtë javë, ndërsa i pari u realizua më 7 dhjetor dhe u cilësua nga Qeveria koreano-veriore si i rëndësishëm dhe i suksesshëm, raporton KTV.