Botë

Ndërmjet jetës dhe vdekjes

Ndërmjet jetës dhe vdekjes

Florenti, 42 vjeç, kishte hequr jelekun e shpëtimit të jetës, e kishte hedhur në dysheme e “Ocean Viking”, anije për shpëtimin e emigrantëve në ujërat mesdhetare, dhe mbushi gjoksin me frymë para se të ulërinte.

Menjëherë hodhi shikimin përpjetë, me gishtat tregues drejt qiellit, e njëherësh lotët po i rridhnin faqeve, shkruan Al Jazeera, përcjell në shqip Koha Ditore. Ky ishte një moment i dyzuar ankthi dhe çlirimi. Lotët po ia njomnin lëkurën e tharë të fytyrës. Sytë i ishin skuqur, jo vetëm prej traumës së përjetuar midisi ujërave të pafundme, ku kishte kaluar tridhjetegjashtë orë pasi që kishte kaluar pesë vjet në burgjet e tmerrshme në Libi.