Botë

Lidhja e ngushtë e Turqisë me bukën

 

Në furrën pranë banesës sime në Goztepe, afër Kadikoyt në anën aziatike të Stambollit, gjithçka përgatitet në furrën e drurit, të vendosur në pjesën e pasme. Secila hapësirë të cilën nuk e kanë zënë 1.200 bukët që përgatiten brenda ditës, është përplot me kifle dhe ëmbëlsira.

Midis rrëmujës së vazhdueshme të konsumatorëve, syri nganjëherë të kapë pronarin e furrës, duke i dhënë dikujt bukë falas. Po ashtu, mund të shohësh edhe konsumatorë që i paguajnë dy bukë, por e marrin vetëm një, transmeton Koha Ditore.