Botë

Papa në Hiroshimë kërkon eliminimin e armëve bërthamore

Foto: Reuters
 

Papa Françesku e ka sjellë fushatën e tij për eliminimin e armëve bërthamore tek dy qytetet e vetme të goditura ndonjëherë nga armët e tilla, gjatë një vizite në Japoni. Në fjalimin në Hiroshima, të dielën, ai e ka quajtur pervers dhe të pamoralshëm posedimin e armëve të tilla dhe krim përdorimin e tyre.

Françesku i ka vizituar pikat zero të Hiroshimës dhe Nagasakit, të dyja të gdhendura në vetëdijen kolektive të botës pas bombave të hedhura aty nga SHBA-ja, brenda një distance kohore prej tri ditësh në gushtin e 1945-s, në kuadër të përpjekjeve për t’i dhënë fund Luftës së Dytë Botërore.