Botë

Mjekët në Holandë në grevë për rritje pagash

 

Për herë të parë në histori të shtetit të Holandës, mjekët kanë organizuar një grevë për të kërkuar rritje page dhe kushte të mira pune. Shkaku i kësaj greve, dhjetëra spitale kanë qëndruar të mbyllura për disa orë.

Mjekët e spitaleve po kërkojnë rritje të përgjithshme page prej 5 për qind dhe bonuse më të larta për punë shtesë, transmeton KTV. Qeveria holandeze ka ofruar vetëm tre për qind të rritjes së bonusit për punë shtesë dhe synon që kontributin e punëtorëve ta heqë në sigurimet shëndetësore.