Botë

Polonia arreston dy persona që planifikonin sulme ndaj myslimanëve

 

Agjentët polakë kanë arrestuar të mërkurën dy persona të akuzuar për planifikimin e sulmeve kundër myslimanëve, të frymëzuar nga vrasësi masiv norvegjez, Anders Behring Breivik, dhe supremacisti i dyshuar i bardhë, Brenton Tarrant, në Zelandën e Re, kanë bërë të ditur shërbimet polake të sigurisë.

Arrestimet pasuan një valë sulmesh të supremacistëve të bardhë që kishin në shënjestër pakicat etnike dhe fetare kudo në botë. Grupet e së djathtës ekstreme janë fuqizuar dukshëm në Poloni, shtetin më të madh post-komunist në Bashkimin Evropian.