Botë

Lufta e princave të shteteve arabe

Lufta e princave të shteteve arabe

Në vitet e fundit, një brez i ri princash kanë ardhur në majën e pushtetit në monarkitë me pasurinë më të madhe të fituar nga prodhimi i naftës: Arabia Saudite, Katari dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Përderisa pararendësit e tyre kishin ruajtur marrëdhëniet miqësore ndërmjet tri shteteve, princat e sotëm janë kthyer në rivalë të hasmëruar, duke u matur se cili po fiton kundër tjetrit në ngjarje sportive e kulturore, raporton France24, përcjell Koha.net. Dhe rivaliteti i tyre i madh mund ta kërcënojë rajonin tashmë të destabilizuar për vite me radhë.