Botë

HRW-ja kundër hyrjes së Kroacisë në Schengen sherri i emigrantëve

HRW-ja kundër hyrjes së Kroacisë në Schengen sherri i emigrantëve

Kroacia nuk do të duhej lejuar që të bëhet pjesë e zonës së udhëtimeve pa pasaporta të Evropës për shkak të mënyrës si i trajton emigrantët që vijnë në këtë vend prej Bosnjës dhe Serbisë fqinje, ka bërë të ditur të premten organizata kryesore botërore për mbrojtjen e të drejtave të njeriut.

Në një raport, “Human Rights Watch” ka kritikuar Komisionin Evropian, trupin ekzekutiv të Bashkimit Evropian, për shkak se ka rekomanduar gjatë muajit të shkuar që Kroacia t’i bashkohet Schengenit, zonë kjo në të cilën shtetasit e 26 vendeve të Evropës mund të udhëtojnë pa dokumente identifikuese, raporton AP, përcjell Koha Ditore.