Botë

Dita Botërore kundër Fashizmit dhe Antisemitizmit

Dita Botërore kundër Fashizmit dhe Antisemitizmit

Më 9 nëntor 1938 nisi gjenocidi ndaj hebrenjve, i cili njihet si më i madhi në historinë njerëzore.

Po kjo filloi edhe më herët qysh në vitin 1933, e deri më 1945 u vranë miliona njerëz nga regjimi nazist.