Botë

Katalonja, sfidë që e pret kryeministrin e ardhshëm të Spanjës

Katalonja, sfidë që e pret kryeministrin e ardhshëm të Spanjës

Beteja rreth pavarësisë së Katalonjës ka mbërthyer vëmendjen e politikës spanjolle në prag të zgjedhjeve të së dielës, teksa përplasjet nëpër rrugë, veturat e djegura dhe xhamat e thyer janë duke e ashpërsuar qëndrimin e partive politike kundër përkrahësve të pavarësisë.

Njëra prej pasojave është se mund të vështirësohet krijimi i qeverisë, po qe se zgjedhjet nuk nxjerrin fitues të qartë, ashtu siç edhe pritet të ndodhë.