Botë

Protesta, dhunë dhe të lënduar në Katalonjë

Protesta, dhunë dhe të lënduar në Katalonjë

Rreth 350.000 persona kanë protestuar në fundjavë në Barcelonë. Ata kanë kërkuar lirimin e nëntë udhëheqësve të tyre. Por në një protestë janë shënuar akte dhune.

Me të rënë errësira u mblodhën disa mijëra njerëz në afërsi të qendrës së policisë në Barcelonë. Policia kishte mbyllur të gjitha dritaret dhe hyrjen kryesore. Demonstruesit brohorisnin “Jashtë forcat okupatore” dhe “Largojeni flamurin spanjoll”. Ata kanë hedhur objekte të ndryshme në drejtim të policisë. Policia është përgjigjur me shkopinj gome. Njoftohet se gjatë përleshjeve ka pasur të paktën 50 të lënduar. Protestat e dhunshme janë mbajtur me ftesën e grupit radikal të komitetit për Mbrojtjen e Republikës së Katalonjës (CDR).