Botë

Hong Kongu tërheq zyrtarisht projektligjin që shkaktoi protesta

Hong Kongu tërheq zyrtarisht projektligjin që shkaktoi protesta

Hong Kong, 23 tetor – Ministri i Sigurisë në qeverinë e rajonit special administrativ Hong Kong të Kinës, John Lee, ka njoftuar se kanë tërhequr zyrtarisht projektligjin që parashikonte ekstradimet në Kinë, rajonin special Makao dhe në Tajvan, të personave që janë të dënuar ose ndaj të cilëve ka akuza në Hong Kong.

“Njoftoj se është tërhequr zyrtarisht projektligji”, tha Lee në një deklaratë në foltoren e Asamblesë së Përgjithshme Legjislative.