Botë

Kurdët të tmerruar nga Turqia, thirrje civilëve: Rrëmbeni armët

Kurdët të tmerruar nga Turqia, thirrje civilëve: Rrëmbeni armët

Presidenti i SHBA ka vendosur të tërheqë trupat amerikane nga Siria veriore dhe t’ia dorëzojë këto pozicione Turqisë, por ata që janë rrezikuar janë kurdët, ose më saktë “Njësiti i Mbrojtjes së Popullit”(YPG), aleatë të amerikanëve kundër ISIS-it, të cilët janë shpallur si njësi terroriste nga Erdogani.

Aleatët e SHBA kundër ISIS-it në Siri, tashmë e shohin veten të rrezikuar nga turqit që duket se po përgatitin edhe ofensivën ndaj tyre.