Botë

Maqedonia e Veriut shënoi 28-vjetorin e pavarësisë me thirrjen për unitet

Maqedonia e Veriut shënoi 28-vjetorin e pavarësisë me thirrjen për unitet

Me porosi për unitet, sërish bashkim i të gjithëve si në ditën kur në vitin 1991 ishte shpallur pavarësia, por tani të bashkuar në qëllime strategjike dhe prosperitetin e vendit, por edhe me kritika nga opozita për shkak të ndryshimit të emrit dhe gjendjes ekonomike dje u shënua 8 Shtatori – Dita e pavarësisë, ndërsa prej nesër pritet pushteti dhe opozita t’i intensifikojnë përpjekjet për sjellje të Ligjit për Prokurorinë Publike.

Përkushtim i tërësishëm i qëllimeve strategjike të vendit – inkuadrim në NATO dhe BE, por edhe hapërim i mëtutjeshëm në rrugën e vendit miqësor, të qetë, stabil dhe të sigurt, në të cilën të gjithë së bashku do të luftojnë kundër varfërisë dhe korrupsionit, kundër ndotjes dhe për gjendje më të mirë ekonomike, kërkoi dje kryeministri Zoran Zaev nga çdo individ në vend, por edhe nga faktorët politik, bujqit, biznesmenët, gratë në festimin e Ditës së Pavarësisë – 8 Shtatori, që u mbajt te Guaca në Parkun e qytetit në Shkup, raportojnë mediat e hkupit..