Botë

Betejë e vështirë me flakët në ishullin Evia, Greqia kërkon ndihmën e BE

Betejë e vështirë me flakët në ishullin Evia, Greqia kërkon ndihmën e BE

Greqia po vijon luftën me flakët ndërsa qindra banorë të 4 fshatrave në ishullin Evia janë evakuuar. Autoritetet kanë shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në ishull. Vetëm këtë të mërkurë janë përfshirë ne aksion me shume se 1000 zjarrfikës për të shuar flakët te cilat duket se janë ende jashtë kontrollit.

Zjarri është përhapur me shpejtësi duke detyruar vendin fqinj të kërkojë ndihmën e vendeve anëtarë të Bashkimt Europian në këtë betejë të vështirë. BE ka mobilizuar mjetet e ndërhyrjes së shpejtë për t’iu përgjigjur thirrjes, ndërsa ka vënë në dispozicion 9 avionë dhe 6 helikopterë ujëhedhës, 4 nga Italia dhe Kroacia u vendosën në dispozicion të fqinjëve grekë ndërsa Suedia dhe Franca janë në gatishmëri të plotë.