Botë

Bajrami në botën myslimane, diku në luks marramendës e diku në varfëri të plotë

 

Besimtarët e fesë myslimane në gjithë botën, kanë shënuar ditën e parë të Kurban Bajramit, një prej ditëve më të gëzueshme në traditën islame. Bajrami zgjat tri ditë dhe është një prej festave më të rëndësishme të fesë myslimane.

Ky Bajram ishte i veçantë për shkak të haxhit, me ç’rast përfundoi pelegrinazhi vjetor në Mekë, vendin më të shenjtë islam.