Botë

Burgu i Stalinit, ku uji digjet porsi zjarri

Burgu i Stalinit, ku uji digjet porsi zjarri
 

Nëse një artist do ta skiconte hartën e Azerbajxhanit, pjesa më jugore e tij do të mbulohej me kopshte të çajit të gjelbër, shkurre të citrusit dhe një vije bregdetare mbushur me fanarë piktoreskë.

Lankarani, në detin kaspik, është një rajon spektakolar që ngërthen në vete shumë sekrete specifike. Dhe një rrugë e porsashtruar e lidh atë tani me kryeqytetin Baku, vetëm dy orë larg. Është ky një udhëtim i shkurtër, por gjatë kalimit përgjatë fushave të gjelbra e brigjeve të Lankaranit, ritmi i jetës duket krejt ndryshe prej pjesës së mbetur të vendit.