Botë

Arrihet marrëveshja për formimin e qeverisë në Bosnje e Hercegovinë

Arrihet marrëveshja për formimin e qeverisë në Bosnje e Hercegovinë
 

Udhëheqësit rivalë serbë, kroatë dhe boshnjakë të Bosnjës ranë dakord për të formuar një qeveri qendrore, 10 muaj pas zgjedhjeve të përgjithshme.

Krerët e tri partive më të mëdha etnike të vendit, nënshkruan një marrëveshje mbi parimet kryesore për formimin e qeverisë, në një takim të lehtësuar nga misioni i Bashkimit Evropian në Bosnje.