Botë

Malaria po shpërndahet në Azinë Juglindore

Malaria po shpërndahet në Azinë Juglindore
 

Parazitët rezistentë të malaries ndaj ilaçeve janë shpërndarë me shpejtësi në Azinë Juglindore, kanë thënë hulumtuesit nga Britania e Madhe dhe Tajlanda.

Parazitët kanë lëvizur nëpër vende të ndryshme, përfshirë Tajlandën dhe Vietnamin, ku gjysma e pacientëve nuk kanë marrë masa paraprake ndaj sëmundjes.