Në aeroportin e Londrës kapen 104 kg ar me vlerë rreth 4.5 milionë euro

Në aeroportin e Londrës kapen 104 kg ar me vlerë rreth 4.5 milionë euro

21 July 2019 17:00

Anëtarët e Agjencisë Kombëtare të Krimit Kombëtar kanë konfiskuar rreth 104 kilogramë ar me vlerë rreth 4.5 milionë euro në aeroportin Heathrow të Londrës, të dyshuar për lidhje me kartelet e drogës në Amerikën Latine.

Ari udhëtonte në Zvicër nga Ishujt Kajman, dhe siç raportohet nga mediat britanike, ai u transportua fillimisht nga një avion privat në Ishujt Kajman nga Venezuela.

Një pjesë e rëndësishme e këtij metali të çmuar u kap në blloqe dhe copa të vogla, ndërsa rreth gjashtë pjesë ishin në formë të zemrës.

“Ne besojmë se kjo dërgesë është e lidhur me narkotikë në Amerikën e Jugut. Në bashkëpunim me partnerët tanë jashtë dhe në Britani, shpejt arritëm të ndalim lëvizjen e mëtejshme të arit”, tha Steve McIntyre në Aeroportin Heathrow, raporton CNN.

Ai tha se “modeli i biznesit” i shumë grupeve të organizuara kriminale mbështetet në aftësinë për të transferuar para ose mallra të vlefshme përtej kufijve për të financuar investime të mëtejshme në aktivitete kriminale.

Ari do të vazhdojë të bëhet pjesë e një hetimi ndërkombëtar të pastrimit të parave të kryer nga autoritetet e Ishujve të Kajmanit, me mbështetje të Agjencisë Kombëtare të Krimit Kombëtar Britanik./ksp

Komentet

Shto koment

Të ngjashme